Erdődy-vadászkastély - Sajólád - KASTELYOK.COM

Erdődy-vadászkastély

Az Erdődy vadászkastély Sajólád külterületén található, de a településhez tartozó Gyömrőpusztán áll. A kastélyt 1887-ben építették, eklektikus stílusban. A kastély építői a Sajóládon jelentős földbirtokokkal rendelkező Munk testvérek voltak. A birtokon folyó gazdálkodáshoz a környező településekről toborozták a munkásokat. A II. világháború után visszatérő Munk András egykori birtokaiból csak 100 hektárt tarthatott meg. Így a kastély az 1949-ben megalakult Gyömrőpusztai Állami Gazdaság irodaházaként működött egészen a rendszerváltásig. A ma vállalkozói tulajdonban lévő kastély épültének műszaki állapota leromlott, környezete elhanyagolt, a kastély és környezete jelenlegi állapotában nem látogatható. Forrás: Erdődy-kastély


Saját tapasztalataink

2016 októberében jártunk itt. Habár a kastély elég romos állapotban van, szerencsére van gazdája, aki elkezdte az épület felújítását. Kész, komplett tervek vannak a teljes külső- és belső rekonstrukcióra. A teteje rendben van statikailag tökéletes, van remény a megszépülésére. Igyekszünk ezt majd nyomon követni, fényképekkel bemutatni. A kastély magántulajdonban van egy lezárt, őrzött területen, nem látogatható!


A kastély eladó

Egy felújítandó vadászkastélyt kínálunk eladásra Miskolc közelében.

A műemléki védettségű 2 szintes kastély az 1880-as évek végén épült eklektikus stílusban. Alapterülete 600 m2, a hozzá tartozó telek 7000 m2, állapotát tekintve felújítandó. Belül egy különleges belső galériával rendelkezik. Az épület tetőszerkezete tökéletes állapotban van, körben új csatornákat kapott.

Komplett kész tervek vannak a felújítására, amik részlegesen már el is kezdődtek. Igény szerint, akár kulcsrakész kivitelezéssel folytatható. Az ár a munkálatok előrehaladtával változik, részletekért érdeklődjön nálunk.

Az épület alatt részben pince található.

A telken bent van a víz, gáz és a villany, de csak az utóbbinál van óra is, a többihez meg kell kérni a Szolgáltatóktól. A kastély magánszemély tulajdona, tehermentes.

Bővebb információért kérem keressen minket!