Almásy-kastély - Kétpó - KASTELYOK.COM

Almásy-kastély

A történet kezdete a XIX. századi dualista Magyarország virágzó korára nyúlik vissza. A Budától, Egertől és Erdély nyugati határától egyforma távolságra fekvő kastélyt a hajdani Pusztapó mellett földbirtokos Almásy gróf emeltette lányának hozományként. A kastély szépségét koncertterem, termálvizes fürdőmedence és a modern kor vívmányaként kisvasút ékesítette. Hihetetlen történetek egész sorát hallani még ma is elásott kincsekről, menedéket nyújtó alagutakról. Századunk zivataros esztendeiben a kastély több alkalommal is gazdát cserélt, s a nem megfelelő hasznosítás miatt majdnem végzetes pusztulás éri. Úgy volt ez már akkor is. Szinte semmi nem változott. Forrás: Almásy Kastélyhotel*** Kétpó


Saját tapasztalataink

JELENLEG NEM ÜZEMEL!!
Akármennyire megtetszettek a képek erről a gyönyörű szállodáról, senki ne induljon el azért, hogy ott aludjon pár éjszakát! A kastély sajnos már nem működik kastélyszállóként, tönkrement, bezárt. Egy lezárt területen van, szigorúan őrzik, az akkori tulajdonos engedélyével készíthettük külső képeinket, az épületbe nem lehet bemenni.
2015 augusztusában jártunk erre. Egyébként a kastélynak új tulajdonosa van és nemsokára rendezvényhelyszínként megnyílik . . .